I forbindelse med produktionen af podcasten Middelalderlig var jeg sammen med min medvært Lasse et smut forbi cocktailbaren Hella i Aarhus. Det specifikke afsnit handlede mjød, og vi ville gerne slutte af med at tage et kig på mjødens rolle i denne verden. Heldigvis ville min gamle studiekammerat Julia, der arbejder på Hella, meget gerne gæste podcasten og servere nogle lækre mjød cocktails for os, samtidigt med at hun fortalte lidt om sin egen erfaring med mjød i cocktail-verdenen. Opskrifterne fandt hun på ved at modificere lidt på eksisterende cocktails, og siden har jeg selv leget lidt med dem; både prøvet dem af herhjemme (de kommer på bordet nytårsaften) og tilføjet lidt alternative ingredienser samt givet begge et rigtigt navn. De to opskrifter kan noget ret forskelligt, alt efter om man er i det sure eller det søde, men stærke hjørne. Værsåartig!
Sur Bi (twist på en Bee´s Knees)
Denne cocktail er både sød og sur, og så er den ikke særligt stærk. For at lave den skal du bruge:
- 6cl Frugtig og smagfuld mjød (f.eks. Humle fra Malling Mjød eller Valmjød fra Une Mjød)
- 2cl Gomme/rig sukkersirup
- 3cl Citronsaft (gerne friskpresset)
- Pres gerne en citron skræl over glasset, så olie fra skrællen kommer i glasset.
- Top eventuelt med champagne eller cremant (helst ikke asti)
Bamses Snaps (twist på en white negroni)
- 3cl Akvavit (f.eks. Rise of the Aquavit eller bare en god flaske linje)
- 1cl Suze (kan undlades)
- 5cl Sød Mjød (f.eks. Blush fra Malling eller Une fra Une)
- 1cl Gomme/rig sukkersirup
- Citron zest (citron skrål)
Skål og godt nytår derude.
Kommentarer
Send en kommentar