Studentens Galakseguide

En og en er tre
Og jorden, den er flad
Gorm den Gamle var smed i Hobro

Og ja, den sang insisterede jeg på, at vi skulle høre under studenterkørslen for to og en halv uge siden.

Så er nu det sommer"ferie" på samme måde, som det var for mig for tre år siden, da jeg gik fra folkeskole til gymnasiet. Denne gang er der dog langt flere forandringer forude, og det har været godt at fylde sommeren ud med både rollespilslejr, fisketur i Norge, et Ringenes Herre matatorn og nogle gode bøger for at distrahere mig fra det faktum, at jeg skal flytte hjemmefra om en måned og to-tre dage. Særligt Blafferens Galakseguide, som jeg har genlæst for tredje gang, har hjulpet, og imens jeg læste den, slog det mig, at min situation faktisk lidt mindede om Arthur Dents. Ja, okay, måske har jeg ikke mistet hele min planet, og måske kommer jeg aldrig til at blive samlet op af et uendelig usandsynlighedsdrevet rumskib, men en vis følelse af usikkerhed og hjemløshed har jeg da. Jeg har også da også brugt en smule tid på det sidste på at gå rundt og skiftevis sige "hvad", "øh" og "hvor er teen henne?", en vane jeg forestiller mig, at jeg vil tage med til Aarhus.
Så derfor tænkte jeg, at det måske ville være en god ide, hvis studenten, ligesom blafferen, fik sig en guide til galaksen.

Så tillykke med huerne og bær over med mig, hvis det her viser sig at være en dårlig ide, hvilket det nok gør.

Om emnet studenter har guiden følgende at sige.
Student: En student er produktet af en treårig ungdomuddannelse, hvis formål det har været at forberede den unge på fremtiden. Naturligvis eksisterer studenten derfor også i sit naturlige stadie oftest som beruset grundet et pludseligt eksponentielt voksende forbrug af alkohol, som videnskabeligt set ikke kan forklares. På den anden side så er der også så meget andet ved teenagere, som naturvidenskabens allerdygtigste forskere ligeledes finder uforklarligt. Deriblandt deres hang til at råbe "nemt", deres tilsyneladende udenjordiske musiksmag og deres fascination med redbull. Tilfældigvis, og fuldstændigt urelateret, er den uforklarlighed blot endnu en af usædvanligt mange ligheder mellem teenagere og humblebier.
På den anden side virker al alkoholen til tider helt unødvendig, for studenten bliver ofte fyldt med en lettet glæde, så snart den sidste eksamen er overstået, der som regel kan vare hele ugen ud, uanset hvad den sidste karakter så end blev. Både kort før og efter at den sidste eksamen overstås, kommer studenten også til at opleve en del mindre søvn end sædvanligt, og der går derfor ikke mange dage, før denne mærkelige skabning begynder at køre helt død.
En teori foreslår, at alkoholen er en nødvendig substans for at vedligeholde den "pubbetilstand", som studenten befinder sig i, da denne skabning kun er stadiet mellem den hjernedøde, stressede gymnasieelev og så noget andet, der oftest ender med at være lige så slemt.


Studentergilde: I forbindelse med studentens "kroning" er det ofte skik, at man afholder et studentergilde, hvor både venner, familie, families venner og families venners familie inviteres. Alle slår sig her sammen for at give studenten en masse "skrub af"-gaver, da de nu snart kommer til at slippe af med teenageuhyret, og der fyldes godt på med brændstof til resten af studentertiden.

Studenterhuen: Selve symbolet på studenten og det karaktetræk, der gør dem nemme at genkende (og dermed undgå), er den allerede omtalte studenterhue. En mærkelig beklædningsgenstand, som man først betaler skræmmende mange penge for, før man så giver sig i kast med fuldstændigt at udslette den over en uges tid. Studenten og huen går nærmest i en form for symbiose, og det er sjældent, at man ser en frisk student uden hue på i længere tid end nogle få minutter ad gangen. Dette betyder også, at hattehår bliver fuldstændigt socialt acceptabelt, så længe man gider gå med huen.
Huen kan designes på mange forskellige måder med diverse farver, men det er en universel sandhed, at farven blå bringer blå uheld.

Studenterhuen får også en mærkelig rolle som en slags mindekar, hvor folk, lige fra bedsteforældre til halvbekendte fra parallelklassen, kan finde på at skrive alverdens mærkelige ting i såsom "hej", "held og lykke med fremtiden" og "Cuba".
Det er her vigtigt at kende forskel på ting, der er skrevet i hattens bund og i hattens kant. Sidstnævnte er nemlig reserveret for såkaldte "frække" beskeder, og man kan derfor godt gå hen og blive en smule forvirret, når man om morgenen ser, at der her står skrevet: "Søde Valde - Mads".

Udover alverdens prosa så kan man også samle på forskellige mærker i løbet af studentertiden, der bliver klippet, som regel af rimeligt berusede folk, der ikke burde være i besiddelse af sakse, rundt i kanten. Der findes nemlig en masse sunde og raske spændende aktiviteter, man kan give sig i kast med og vinde et mærke for, såsom nøgenbadnings bølgen og firkanten for en hel kasse øl på 24 timer.
Nr. 2 kan efterfølgende mærkes på både formen og leveren i op til flere dage efter, især hvis man går efter den flere dage i træk.

Der er hak efter antal opkast, og når man at smelte under solens skarpe lys som en vampyr vinder man  ligeledes en trekant, men der er også tale om mere mystiske, sagnomspundne mærker som både hjerter og lyn. Dog kom vores udsendte reporter ikke i kontakt med nogen af disse, og hvorvidt de rent faktisk eksisterer kan derfor betvivles.

Alt i alt i kommer studenterhuen, når "ugen" er overstået, til at være rimeligt moden, sådan at den mest af alt er klar til at blive smidt i skraldespanden, hvis ikke lige det var for den nostalgiske og kemiske værdi, den vil komme til at have, når den først har været pakket væk i en kasse i nogle år.


Studenterkørsel: Men hovedretten i hele studentertiden er nu engang studenterkørslen, hvor de mange unge uhyrer bliver givet et fripas til at køre rundt i byen og larme, forstyrre og irritere hvad som helst og hvem som helst på deres vej.
Det er en travl tur med mange blandede følelser, som efterfølgende kan komme til at være skyld i en del søvnløse nætter på grund af kvalme og dårlig mave. Imens det er i gang, er det dog for det meste hyggeligt, og turens to højdepunkter, udover en række skønne måltider og fint selskab naturligvis, kommer, da hele klassen synger med på "Rigtige Mænd" fra Mulan, og da man omsidder får tisset af efter at have kørt 30min i træk uden nogen stop. 

Det er obligatorisk at vinke til så mange som muligt i løbet af kørslen, uanset om man så kender dem eller ej, og det samtidigt anbefalet, at man lader være med at begynde at spise vognens plantedekorationer, uanset hvor gode de så end ser ud til at være.

Det er også vigtigt, at man holder styr på, hvornår dimisionen kommer til at foregå, da det er bedst ikke at komme for sent, når man op til rektor og modtage det stykke papir, man trods alt har brugt de sidste tre år af sit på at erhverve sig.

Kommentarer