Aye Dark Overlord

I dag købte jeg et bord rollespil ved navn Aye Dark Overlord. Det er rigtigt godt og meget anderledes fra de sædvanlige bordrollespil. Det handler om at the Dark Overlord (en af spillerne, skal spille denne rolle) har sendt sine goblinger ud på en opgave. Den der spiller dark overlord bestemmer selv hvad opgaven skal være. Men da goblinger vender hjem og de fejlet. Goblingerne (resten af spillerne) skal så via af svindel, fup og kort give de andre skylden for nederlaget. De får folkelige kort som de kan bruge som argumenter.

Eksempel, The Dark Overlord kigger på sine goblinger, "jeg sagde at I skulle dræbe kejseren, hvorfor fejlede I!". En af spillerne kaster så et kort med en eliksir, peger på en anden spiller og siger "det er fordi at han købte denne her uduelige eliksir og afslørede os overfor by garden". Den anklagede spiller skal så komme med noget som forsvar, han kan for eksempel kaste et kort med to håndflader og et med en heks og sige "du lyver, vi fejlede fordi at du blev bestukket af heksen til anmelde os". Sådan fortsætter indtil the Dark Overlord udpeger som den skyldige. Den skyldige mister så et af sine tre liv. The Dark Overlord fortsætter med at give dem opgaver indtil en af spillerne er døde.

Det er spil der underholdene og udfordrende. Det øver også en i at lyve og finde på løgn historier, en evne man kan bruge i både live rollespil og Pen and Paper. Det er værd at prøve og pengene værd.

Kommentarer