Merlin, magi og mere

Jeg har længe kunnet lide BBC tv-serien Merlin. Jeg har dog først fået set den femte og sidste sæson for ikke så længe siden. Jeg startede med at se serien, for mange år siden, hvor at jeg tilfældigvis stødte på et afsnit i fjernsynet. Siden har jeg fået set hele serien, som er ret god, ikke Doctor Who god, men stadig ret god. Seriens hovedpersoner spilles af Colin Morgan (Merlin), Bradley James (Arthur), John Hurt (dragen), Richard Wilson (Gaius), Anthony Head (Uther Pendragon), Angel Coulby (Guinevere) og Katie McGrath (Morgana). Serien handler om de gamle myter om Merlin og Kong Arthur. Den inkluderer mange af myterne, dog ikke dem om den hellige gral. Der er dog adskillige hellige bægre i serien, men der er heller ingen referencer til Kristendommen. Serien ændrer sig også lidt fra sæson til sæson. I starten er Arthur bare prins og Merlin er hans tjener. Der opstår nogle problemer i Camelot, der inkluderer magi og de bliver løst. Senere i de sidste to sæsoner er Arthur konge og i især i den sidste sæson, er alting mere dystert. Ridderne om det runde bord er også med i serien, min yndlings er Gwaine (jeg synes dog at den måde han dør på ikke passer til myterne og karakteren i sig selv). Serien slutter meget dramatisk og overhovedet ikke som jeg havde regnet med. Slutningen er dog god og viser at det behøver ikke være en "og de levede lykkeligt til sine dages ende" slutning, for at være en god historie. Mange af skuespillerne har faktisk været med i Doctor Who, for eksempel skal John Hurt spille Doctoren i 50. Års jubilæet og jeg har fundet ud af, at han også spillede Hr Olivander i Harry Potter. Jeg er glad for at serien lavede en god slutning og ikke fortsatte indtil at den bare var kedelig. Den har måske kun fem sæsoner, men det er fem gode sæsoner der er værd at se, flere gange.

Angående Doctor Who, så har BBC nu afsløret at halvtreds års speciellen, hedder The Name of The Doctor og det siges at Peter Davidson måske vil være med. Det er dog bare rygter, men jeg håber de er sande. Nu nærmer vi os også snart jul, hvor den elvte Doctor vil regenerere til den tolvte (Peter Capaldi). Jeg kommer til at savne Matt Smith, men glæder mig til at 12 i aktion.
Desuden vil jeg lige sige at grunden til at jeg ikke har blogget om Percy Jackson og Uhyrenes Hav, er fordi jeg aldrig nåede ind at se.

Alle på Hogwarts elskede Quidditch.
Undtagen Dobby han lavede strømper som Hobby.

Kommentarer