Nissebanden

Figur-projektet

Tilbage i januar fik jeg lokket mine søskende, min gode ven Anders og min kæreste til at starte en rollespilskampagne i Frostgrave-systemet, med et par husregler.
For dem, der ikke kender spillet, er grundpræmissen, at man spiller som en troldmand, en lærling og otte håndlangere, der løber rundt i resterne af en gammel ruinby i søgen efter sortebøger og andre magiske skatte. Derudover er det rimeligt frit, hvad man spiller, og da vi havde aftalt at starte kampagnen, fik jeg hurtigt besluttet mig for et lidt alternativt valg - nisser og masser af dem. Dette medførte dog en række udfordringer. Først og fremmest skulle nisserne være markant mindre end nogen 28mm figurer, jeg kendte til, og de måtte også gerne have en æstetik, der passede til. Jeg kiggede lidt rundt på nettet og besluttede mig hurtigt for, at det ville være bedst at bruge 10mm figurer side om side med de 28mm, som vi brugte til resten af spillets figurer. Heldigvis er 10mm figurer forholdvis billige, og jeg fik en pakke med 30 til 6,4 pund fra Magister Militum.
Sådan så figurerne ud, da de kom. Næste udfordring bestod i, at der i princippet kun var fem forskellige figurer ud af de tredive. En sporfinder, en bueskytte med en stav og en hornblæser, imens resten bar sværd og skjold. Jeg ville få brug lidt flere variationer iblandt til de forskellige typer af soldater, der kan bruges i Frostgrave.
Til dette gik jeg i gang med at fjerne skjold og endda sværd fra flere af figurerne, men det var et besværligt stykke arbejde. Efter dette kunne jeg f.eks. give dem stave i stedet. En enkelt, det skal repræsentere en ridder, fik jeg placeret på ryggen af en ged. Hans navn i spillet endte med at være Gumle Gede-Elsker. Hvad det navn indebærer, vil jeg lade være op til fortolkning. For at opnå yderligere variation iblandt nisserne fik jeg modeleret skæg på flere af dem med tokomponents-nørde-epoxy kaldet greenstuff. Først gang jeg spillede med den lille nissebande var den langt fra færdig, men jeg har arbejdet videre på projektet siden slut januar, og dermed har de løbende udviklet sig.
Jeg er blevet virkeligt glad for beslutningen om at bruge 10mm. Det er ret sjovt at se bittesmå nisser løbe rundt og slås med udøde, der er fire-fem gange så høje som dem selv.
Min oprindelige plan for bandens leder, troldmanden Gyldenzgrød, var at bruge en "rigtig" Frostgrave figur fra deres troldmandssæt, der indeholder en lillebitte gnom-agtig tjener. Men selvom jeg havde bestilt sættet tilbage i slut december, så er det endnu ikke nået frem, og til sidst blev jeg træt af at vente. Jeg havde ikke de store forhåbninger for, hvordan det skulle gå, men jeg forsøgte at lave en proxy ud af en nisse med sværd og skjold, som jeg forsøgte at give en ny arm med greenstuff, der hvor skjoldet oprindeligt var. Derefter fik han en stor hammer, en rygsæk fra rodekassen og en lille mus ved navn Ingolf - og voila. Resultatet blev så godt, at jeg beholder ham som Gyldenzgrød, selv når den anden figur endelig når frem.

Det begyndte faktisk at se helt hæderligt ud. I alt har jeg modificeret og malet 17 nisser, selvom man i grunden kun bruger 10 figurer ad gangen i Frostgrave. På den måde har jeg dog mulighed for lidt større variation og flere mulige typer af soldater. Måske tilføjer jeg flere til sættet engang i fremtiden. Det allersidste element blev at tilføje en masse sne, både hvid, gul og blodig, på tværs af nissernes baser. Et lille sideprojekt blev at lave fire nisse træsnit ud af ekstra figurer fra sættet. Disse bruger jeg som mindre kunstige skabninger (minor constructs), når vi spiller.


Vi er nissebandenisserne,
den hemmelige del.
Og nissebandenisserne
er bare ren kanel.

Gyldenzgrød

Gyldenzgrød voksede op på hoffet i Zhunazhong, hvor hans forældre Zink og Tinz før ham tjente som smede og symbolmagikere. Han blev opdraget i en verden af intrige, vold og grådighed, og han lærte at elske hvert et øjeblik af det. Idet han blev voksen, mestrede han alle sine forældres magiske kundskaber, imens han gennem yderligere studier supplerede med lærdom fra nær og fjern. Som voksen agerede Gyldenzgrød rådgiver og manasmed til den unge prins Mortz, og de to blev nære venner gennem årene til en sådan grad, at Gyldenzgrød var prinsens nærmeste rådgiver. Da kongen, Mortz fader, blev syg, komponerede de to i fællesskab et komplot, der skulle sikre Mortz tronen som den næste - men det slog fejl, og i stedet blev Mortz søster Pzyt dronning af Zhunazhong.
Prins Mortz selv mistede hovedet i en offentlig henrettelse, og Gyldenzgrød var nær ved at lide samme skæbne, men i sidste øjeblik undslap han med eksilering i stedet.


De efterfølgende år har Gyldenzgrød levet på øerne i Vinterhavet nord for Frigusheim, hvor han har solgt sine tjenester til diverse jarler, høvdinge, lejesoldater og endda sørøvere side om side. Han har fået mange kontakter i denne gren af verden, og med tiden har han opbygget en lille trofast skare omkring sig af andre nisser. Blandt disse er først og fremmest den ambitiøse lærling Papyruz og lægen Luntez. Han fik også erhvervet et lille hus på Rkor, der i hans fravær er vogtet af en stengolem.
Dog har Gyldenzgrød aldrig droppet tanken om at vende hjem til Zhunazhong, når tiden var inde, men det ville enten kræve et nyt styre, eller en bedrift der kunne sikre ham en benådning fra Pzyt.
Han har overvejet mange muligheder, men for et halvt år siden, da han studerede nogle gamle tekster blandt nisserne på Zhatzhong, blev han mindet om historien om Gammelnoks krone, idet en rapport fra en nissespejder bekræftede dens tilstedeværelse blandt jætterne i Bjerglot-Hal. Med denne krone i sin varetægt vil Pzyt være tvunget til at benåde ham, så han er derfor draget mod byen for at søge efter den, og han har ikke i sinde at tage bort, før den er i hans besiddelse. Endnu har Gyldenzgrød kun hørt vage rygter om transcendens-bogen, og han er ikke sikker på, om han tror på den eksistens, men han har dog en ide om, at der også kunne gemme sig andre skatte i Bjerglot-Hal, der kunne give ham magt og hjælpe ham med at vende hjem til Zhunazhong.

Gyldenzgrød har aldrig været religiøst dedikeret til nogen af guderne, som det er skik i Zhunazhong, men han har dog opnået en vis respekt for dem. Mest af alt en frygtsom respekt af samme type, som den man har i henhold til uvejr og jordskælv.


Gyldenzgrød over for en drabelig jætte.

Andre nyheder

I andre nyheder så er jeg blevet lokket til at oprette en instagram profil til bloggen, hvor jeg kommer til at dele billeder fra mine figurprojekter, men forhåbentligt også bidder af noveller, så snart jeg kommer i gang med at skrive lidt mere igen. I grunden er det jo ikke meningen, at denne her blog kun skal handle om figurmaling, men det har nu engang været det, der har fyldt mest i min hobby på det seneste.
Det er ikke utænkeligt, at jeg også deler lidt opdateringer angående Filmkultisterne på profilen. Hvis I har lyst til at tage et kig på den, ville jeg sætte pris på det.
Mit brugernavn, eller hvad det hedder derinde, er fantasynoerden fordi ø.
https://www.instagram.com/fantasynoerden/

Tak for at læse med. Vi ses nok en anden gang.

Kommentarer