Daugther of the Empire

Daugther of the Empire er fantasy bog, som jeg fik for nogle år siden. Jeg var dog ikke særlig god til engelsk dengang og har først læst den nu. Den er skrevet af forfatterne Raymond E. Feist og Jannu Wurts (ikke wurst som jeg først troede det var), som jeg aldrig har hørt om før. Den minder mig mest af alt om A Song of Ice and Fire (Game of Thrones). De største forskelle er at i denne bog følger man kun en person og hendes hof, og i a Song of Ice and Fire kan man udtale navnene rigtigt i første forsøg. Det er en rigtig god og spændende bog, men der er ikke rigtig nogle karakterer i den, som jeg rigtigt holder af. Jeg elsker ved en god bog at læseren, virkelig holder af en af karakterene. I Harry Potter holdt jeg meget af Neville, Dobby og Hagrid. I Ringenes Herre var det især Peregrin, Merydoc, Aragon og Faramir (og resten af broderskabet og Bilbo, og mange flere). I a Song of Ice and Fire var det hele Stark familien (hvorfor skulle I begynde at dø). Jeg kan godt læse en bog uden, men det er ikke det samme.
Logikken i Daugther of The Empire forvirer mig dog en del. For eksempel hvis at en person skylder dig penge og du spørger om at få dem udbetalt og du så får "vil du ikke stoppe med at plage mig" som svar, så har du kun to muligheder. Enten skal du ignorere det og så mister din familie al dens ære eller du kan slå den som skylder penge og hele hans familie ihjel. Det kan ikke være anderledes, i dette univers kan man åbenbart ikke både være tålmodig og have ære.
Den er dog stadig en god bog og hvis du engang får den, skal du læse den istedet for at gemme den væk og finde den frem to år senere ligesom jeg gjorde.

Kommentarer