Tilbage til Harry Potter del 2

Dette indlæg er en efterfølgelse af indlægget tilbage til Harry Potter.

Jeg valgte at skrive et indlæg mere om Harry Potter efter at jeg læste det her nonsens. Det er en mindre artikel der handler om at Rowling indrømmer at det var forkert at "parre" Ron og Hermione op. Jeg tænkte bare Serious(Black)ly. Hvad er det for noget fuldstændig vrøvl og tossehovedsnak. For det første så var de karakterer bogstaveligt talt skabt for hinanden. Jeg vidste allerede efter Hogwarts Expressen i etteren at de ville ende sammen. Der står i artiklen at mange fans ville hellere have at Hermione og Harry kom sammen. Det ville virkeligt have været en overraskelse for mig. Ikke en god en, men sådan en hvor at jeg ville bede om en brækpose og råbe mod himlen "why Rowling why". Harry og Hermione er gode venner og de skal eder ved Hades, Herroth og Prins Caspian ikke være kærester. Det ville så meget ødelægge historien. Hvis at Rowling virkelig mener at hun syntes det var en fejl, så er hun blevet lidt småskør (det ville forklare hvorfor hun ikke skriver fantasy længere). Hvis at hun bare siger det for at forhindre fans i at ikke kunne lide hende, så vil jeg miste meget respekt for hende. En sand forfatter stikker ikke sit eget fantastiske plot i ryggen (jeg skriver også fantasy historier som hobby), bare for at holde på omkring ti tusinde tossede fans (når man er Rowling så er ti tusinde ikke så mange). Der er også det at jeg ikke er en Ron-hater (selv blandt nørder er jeg sær og har nogle anderledes holdninger, det beviste jeg vist også med min AC top ni) og jeg synes at Ron er en fremragende karakter, som fortjener en ordenligt slutning. Det betyder så enten for mig at han skulle dø eller at han skulle blive gift og få børn. At han skulle dø kan ikke komme på tale (han er med i alle syv bøger) og hvem skulle han giftes med hvis at han slog sig ned. Det kunne ikke bare være en kedelig birolle som læserne er ligeglade med, det skal være en vigtigt rolle. Ginny er Rons søster så bare nej og han passer ikke sammen med Luna. Jeg synes mest af alt at Rowling skal holde sine eftertanker for sig selv og ikke give os andre mareridt om hvordan historien kunne være endt. Desuden tror jeg ikke på at Hermione og Ron ville skændes hele tiden. De bliver for alvor vrede på hinanden tre gange i bøgerne. Første gang i etteren (hvor at de stadig knap nok kender hinanden og hvor at hun hele tiden er på nakken af ham), anden gang i sekseren (hvor at hun er forelsket i ham og han har en anden kæreste) og sidste gang i syveren (hvor at han bliver påvirket af en horcrux). Mere er der ikke rigtigt at sige til det.

En anden ting jeg vil tale lidt om er min yndlings karakter Neville Longbottom (skuespilleren Matthew Lewis spiller ham også rigtigt godt). Jeg synes at Harry er en fremragende hovedperson, men så meget kan jeg ikke relatere til ham. Jo han blev mobbet og det blev jeg også en gang, men jeg har en familie og jeg havde venner (måske kun en enkelt eller to) dengang og det blev meget bedre med tiden. Med Neville kan jeg relatere mere til ham. Han har en usædvanlig hobby (botanik) og jeg har en usædvanlig hobby (fantasy og rollespil). Igen er vi begge blevet mobbet og vi er begge meget generte. Neville er også bare en fantastisk karakter. Han starter som den her lille dreng som man har lidt ondt af (og som jeg kunne relatere til), men senere ender han bare som en sej karakter som lammer dødsgardister og hugger hovedet af slange horcruxer. Også hans tale i slutningen af dødsregalierne var fantastisk. Der er også det at han er med i profetien (læs bøgerne folkens).
Profetien handler om to drenge. Både Harry og Neville. Men Voldemort vælger at angribe Harry og derfor er det ham som resten af profetien handler om (sådan forklarer Dumbledore det).

"The one with the power to vanquish the Dark Lord approaches... Born to those who have thrice defied him, born as the seventh month dies... and the Dark Lord will mark him as his equal, but he will have power the Dark Lord knows not... and either must die at the hand of the other for neither can live while the other survives... the one with the power to vanquish the Dark Lord will be born as the seventh month dies..
Ja det var Trelawney der spåede profetien. Endnu en ting i
kun kunne gætte jer til "folk der ikke har læst bøgerne".







Kommentarer