fredag den 16. januar 2015

Spilmester Martin komplekset

Der findes mange typer for spilmestre/forfattere i verden, og de fleste kan sættes ind på en Martin linje.

Martin Linjen

Hver ende af Martin linjen tager udgangspunkt i en af de to Martinner. Den ene ende er spilmester Martin fra Barda, og i den anden ende finder vi George Rrrrr Rrrrr Martin. De to Martinner er meget forskellige, men du skal helst have lidt af hvert. Barda Martin er meget sikkert. Ingen af spillerne dør nogensinde, og de kan maksimum blive taget til fange af en psykotisk besat dværg kvinde (jeg plejede at være en stor fan). I Barda Martins skal det ende godt, og der er sjældent nogen virkelig fare. I Georgi Rrrrs metode er der knap så stor sikkerhed, og folk dør omkring dig hele tiden. Her bliver det lidt mere usikkert og skræmmende. Der er dog svagheder i begge ekstremer.

Barda Martin

Barda Martin enden (Bartin) er fin til yngre spillere, der skal introduceres til rollespil. Den kan dog sagtens blive lidt for kedelig, når du spiller med spillere, der vil have udfordring. Alting kan hurtigt blive for blødt og svagt, og så bliver det kedeligt. Samtidigt er der nogle sikre dele, som man godt kan få brug for.

Georgi (aka reinkarneret Shakespeare)

I Gerogi enden kan tingene på den anden side blive for dystre eller for meget. Jeg kan godt lide Hr Martins historier, men det kan godt blive lidt for meget. Der er ikke kommet mange karakterer til siden starten, som jeg har bekymret mig om. De fleste nye er bare kød, der alligevel skal dø. Jeg kedede mig i (spoiler) duellen mellem Oberyn Martell og the Mountain. De er begge super kedelige, og det samme gælder så mange af Westeros nyankomne. Hvis folk dør hele tiden, bliver du til sidst bare ligeglad. Og det er ikke engang særligt gode måder karaktererne dør på. Det eneste specielle ved dem, er overraskelsen.

Midt i linjen

For hver spilmester gælder det om at finde sit eget sted på linjen. Dræber du alle eller ingen, så simpelt er det ikke. Som spilmester/forfatter må du finde ud ad, hvilken slags du er. Tolkien, Rowling og Riordan ligger nok omkring midten, og det det foretrækker jeg egentligt. Så er det ikke for mørkt og ikke for lyst.