fredag den 23. januar 2015

Tidligere på Mortlan

I aften skal jeg spille Pen and Paper med min faste gruppe. Jeg indså forleden, at jeg så mange gange har skrevet, at vi har spillet, men jeg aldrig rigtigt uddybet. Som regel har jeg bare sagt: "Det var fedt, en elver sprang i luften, og Lasse blev gravid". Selvom det alt sammen er sandt, så vil jeg prøve at genfortælle historien. Så her er, hvad der skete sidste gang (som var starten på en ny kampagne):

Den nye gruppe

Sidste scenarie startede som sagt en ny kampagne i det samme univers (blot en anden verdensdel). Så den startede også en ny gruppe. I denne gruppe havde vi: Køter, Aiola, Za-Sien, Kurt Urt, (jeg kan ikke huske fornavnet) Grøn, Tannir, Zhorga den 12., Zuko Tero og Støvbold. Det er mange navne, så jeg tager lige en ad gangen.

Køter

Køter er en lidt sær fyr. Han kommer fra Bondested i Elwar, hvor han ville have været en bonde, hvis skæbnen havde været mildere. Som ung blev hans forældre myrdet af ingen anden end guden Mindak (guden for galskab og ambitioner), som fik et af sine berømte udbrud. Køter har siden været lidt af en idiot. Som ung stjal han fra alle, og han lod ingen ind i sit liv. Han var med andre ord: lidt af en dicebag. Dette endte dog, da han pissede op ad Bearon statue, som forvandlede ham til en hund. Køter har fået en chance for at forbedre sig selv, men han lader til at spilde den i jagten på hævn mod Mindak.

Za-Sien

Za-Sien er en odder. Han blev opdraget af en ranger, og han har haft et ret traumatisk liv. Nu prøver han på at blive medlem af Det Grønne Broderskab, men han er nød til udføre en opgave først. Han skal finde og eliminere den kriminelle Rugbert, som gemmer sig i syden. Han stoler ikke rigtigt på nogen, og hans favoritvåben er et pusterør. Samtidigt har en stor viden angående gifte.

Aiola

Aiola er en mystisk kvindelig ashas. Der vides ikke meget om hende (ud over mig og spilleren selvs viden), men hun er meget socialt akavet. Hun spiller på fløjte og er hele tiden stresset, samtidigt med at hun hader vold. Hun prøver altid at tale sig frem, men de andre spillere lader det sjældent ske.
Det vides ikke helt, hvorfor hun følger med de andre, men det nok fordi, hun ikke vil efterlades alene. Hun er endnu ikke blevet venner med nogle af de andre karakterer, selvom hun skam har forsøgt.


Kurt Urt, Tannir og Grøn

Kurt Urt er (var) en fredelig dværg druide, indtil han pludseligt besluttede sig for at blive serie morder. Han udførte nogle ret kreative mord, der dog endte med karakterens død og ende, da spilleren (Magnus) ville have en ny. (Et eller andet) Grøn er en fredelig hippie præst, der ryger Skovstjerner (Bearons hellige blomst). Tannir er også en meget passiv druide, der endnu ikke har gjort sit mærke på verdenen. 

Zhorga, Støvbold og Zuko

Zhorga er efterkommere af en af de tidligere karakterer. Hun er en voldelig nisse, der har mistet sin families kro til forbryderen Sorte Lars. Støvbold er en alkoholisk dværgkvinde, der er blevet smidt ud af paladinerne og prøver at komme ind igen. Zuko var en tidligere slave, der blev væk fra sin herre i starten af scenariet.Plottet (endelig)

Sidste scenarie (Et Skæbnens Slag) startede med, at spillerne var ombord på galejen: Guldstorken, som var på vej imod Ny Mortus i Ørkenia. Skibet sejlede ind i Skibbrudsklipperne, og spillerne vågnede op på stranden næste morgen. Skibet havde haft en meget unik last ombord: En magisk sten, der havde kontrol over liv og død. Spillerne opsøgte den mystiske vismand, som kunne fortælle dem mere om stenen. På vejen blev de overfaldt af mystiske folk, der indrømmede, at de arbejdede for Rugbert, som var ude efter stenen. Vismanden fortalte så spillerne, at stenen var skabt af Amalosh, og med hjælp fra gudinden Araknis og troldmanden Tash lærte de om stenens farer, og de fandt ud, at der var en mere. Køter ønskede dog at bruge den imod Mindak, Stødbold ville give den til paladinerne, Za-Sien ville ende slaveriet, og de andre kunne heller ikke holde sig helt fra den. Til sidst tvang Rugbert dem til at give stenen, for ellers ville han brænde en by ned. Spillerne tog så på jagt efter ham, men Zuko forlod gruppen, og Kurt døde.