Den ultimative fantasy bog serie del 1

Jeg har læst mange fantasy bøger gennem tiden. En stor del af mit værelse er en stor bogreol. Men hvilken fantasy bog serie er egentligt den bedste. Nu ved jeg godt, at I alle sammen tænker, nu har han bare tænkt sig at snakke om Tolkiens værker i en halv time. Det er netop, hvad jeg (næsten) ikke har tænkt mig at gøre. Jeg har valgt seks fantasy bogserier, og så vil jeg give dem point ud fra fem forskellige punkter: Karakterer, plottet, stemningen, universet og humor. Hver af dem kan give fra 0-5 point, og de samlede point vil så omtale hele serien. Det kan godt være, at I måske stadig mistænker, at jeg bare vil give titlen til Tolkiens værker, men lad os nu (det er måske stadig rigtigt nok).

De seks serier jeg har valgt er: Hobbitten/Ringenes Herre (surprise), Harry Potter, Percy Jackson/Heroes of Olympus, Narnia, Skyggens Lærling og A Song of Ice and Fire. Men før jeg begynder, så vil lige sige, at jeg elsker alle disse bogserier, og hvis at en af dem skulle ende med få point, så elsker jeg den stadig.

Lad os starte med (jeg laver lige et D6 slag) Narnia. Narnia har nogle interessante karakterer, og der faktisk en del character development i bøgerne ved blandt andet Edmund og Eustace. Det er ikke det samme plot i alle bøgerne, så der varierer den lidt. A Horse and He´s Boy havde et virkeligt godt plot, som var let at forstå, men The Magicians Nephew var lidt mere forvirrende dog stadig god.
Stemningen er meget magisk og fantasifuld, da der hele tiden dukker nye væsner op, og temaet er meget kristent, så det giver en næsten hellig stemning. Universet er også godt, i bøgerne kommer karakterer vidt omkring, og de er ikke altid i selve Narnia. Humoren er så måske seriens svage punkt. Den er lidt mere eventyr, så den har ikke rigtigt tid til så meget humor. Det er dog okay, da man ikke læser dem for at få en komedie ud af det.
Karakterer: 4
Plot: 3
Stemning: 5
Univers: 4
Humor: 1
Samlet: 17

Jeg slår igen, og det blev 3. Tid til Poseidons søn.
Percy Jackson-Heroes of Olympus serierne er nogle rigtigt gode fantasy bøger. Den har nogle gode karakterer, men i de senere bøger er det hele tiden tæt, på at der er for mange hovedpersoner. Man ser hele historien fra nogle teenageres synspunkter, og det gør, at man følger nogle af dem (især Percy) udvikle sig meget. Plottet er rigtigt godt, det er spændende, læreridt og har nogle plot tvist på de rigtige tidspunkter. Stemningen er også god, men jeg frygter, at den måske ikke appellerer så meget til alle aldre. Den er meget lavet til unge, men jeg ved ikke om voksne også kan lide den. Jeg har jo trods alt aldrig været voksen. Universet er også godt, komisk og lærelidt. Det hele foregår i vores verden, hvor der er blevet smidt græske guder, helte og monstre ind, og det skaber et godt urban fantasy univers. Når det kommer til humoren, så er Rick Riordans bøger helt fremme på fronten. De er hyle morsomme, og selv i de mest desperate tider, er der et comedy relief.
Karakterer: 4
Plot: 3,5
Stemning: 3,5
Univers: 4
Humor: 5
Samlet: 20

----) Riordans smil er creepy...

Denne gang blev det en sekser. Det er tid til bøgerne, som er skrevet af en massemorder. Jeg taler om dig George R. R. Martin (ikke Septim, ham dræbte du. Jeg håber nogen forstår den reference. Klik her, hvis du vil forstå den)
A Song of Ice and Fire er en ret god bogserie, som jo også er blevet til den meget populære tv serie Game of Thrones. A Song of Ice and Fire (ASIF) har nogle gode karakterer, men der er lidt for mange. Man glemmer ofte navnene på de fleste, og nogle gange går der en kvart bog, før at man hører om sine yndlings karakterer igen. Desuden har George det med at dræbe rigtigt mange karakterer. Det kan selvfølgelig være nødvendigt, når at han har så mange, men så tilføjer han bare mange flere karakterer, og det er ikke særligt mange af dem du synes om, og man tør ikke rigtigt holde med nogen af dem. Plottet i ASIF er også godt, selvom at det til tider bliver lidt for udstrakt. Med det mener jeg, at der sker rigtigt mange ting på samme tid, og det kan være svært at holde styr på dem alle. Jeg vil dog mene, at jeg nogenlunde har en fornemmelse, om hvad der er sket indtil nu. Stemningen er ofte meget dyster, og den passer godt med universet, men der kommer aldrig rigtigt nogen af de håbefulde øjeblikke, som da Sam fulgte efter Frode, fordi, at han ikke ville lade ham drage alene til Mordor. Eller i den sidste episode af Firefly, da hele gruppen sidder og slapper ombord The Serenity. Ingen af karakterne får rigtigt tiden til at stoppe op og puste ud, der er hele tiden en ny trussel eller en gammel trussel, som er vendt tilbage, eller også er det bare din fætter, som gerne vil dræbe dig. Måske vil der komme sådan et øjeblik i seriens slutning, men The Doctor må vide, hvor mange af karaktererne der stadig vil være i live til den tid. Universet er også ret godt, men det er mest af alt bare et alternativt England. Selvom at det var en god ide, så kunne der godt være lidt mere fantasi i det. Selvfølgelig er der også alle de østlige lande, men så meget af historien er det heller ikke, der foregår der. Hvad angår humor så lykkedes serien at smide noget grin ind her og der, men kort efter dør der som regel en eller anden, og så kan man ikke huske den sjove del.
Karakterer: 3,5
Plottet: 4,5
Stemningen: 2,5
Universet: 4
Humor: 2
Samlet: 17

Hvorfor dukkede ingen op til brylluppet?
Fordi at George R. R. Martin skulle arrangere det

Nu skal jeg ikke skrive mere i dag, men jeg fortsætter indlægget en anden dag meget snart. det lover jeg.

Jeg skal se Days of Future Past i morgen.

                                                                                                                                                Næste side

Kommentarer