Dværge #45 Ambassadører og Snigmordere

#45 Ambassadører og Snigmordere

Den 11. Baigh 1076AA i Djulidurs lejr, Rlatos
Parnall holdt inde og trak brændestemplet væk igen med et forundret og lettere nervøst smil, for Djulidur så ikke spor glad ud. ”Hørte du ikke også noget?” spurgte han til sit forsvar, imens Tugy faldt grædende til jorden med hånden over sin forbrændte arm. Ambassadøren sendte symbolmagikeren et irriteret og truende blik, som opfordrede ham på det kraftigste til at komme i gang igen. ”Nå, det var nok ingenting” mumlede Parnall til sig og stak stemplet tilbage i ilden, imens Djulidur løftede den hylende dværgpige op. ”Hold hende stille” opfordrede symbolmagikeren ham, da ærmet blev trukket til siden og afslørede en sort forbrændring på Tugys hud. ”Bare forhold dig rolig, tøs” sagde Hr. Parnall ”så kommer det hurtigt til at være overstået”.

Men heller ikke denne gang lykkedes det ham at få brændemærket hende, for lige før det glødende stemplet nåede hendes arm, gav Djulidur pludseligt slip og lod Tugy falde til jorden. Han løftede samtidigt sin ene hånd i vejret, og Parnall opdagede nu til sin overraskelse og sit ubehag, at der hang en pil i den blå luft nogle få centimer fra hans hoved. Den ville med sikkerhed være blevet hans endeligt, hvis ikke Ambassadøren havde handlet instinktivt. Lidt derfra hævet over dalen stod bueskytten, en mørkhåret dværgkvinde. Parnall opdagede til sin foragt, at hun bar tredjestandens markeringer. Hvordan vovede en af deres slags at angribe ham?

Endnu tre pile blev hurtigt affyret mod ham, men hver og en endte brat sin rejse, da de ramte ind i Djulidurs magi og faldt til jorden for fødderne af slavehandleren og symbolmagikeren. ”¡La prenden!” råbte Den Angloriske Ambassadør til sine mænd, som alle trak blankt. Men det var allerede for sent for de to første, som befandt sig i udkanten af lejren. Aruddeler borede sig igennem den enes brystkasse bagfra, og den anden fik synkront sit hoved kløvet af Jarskons økse.
¡Luchan, pendejos!” brølede krakkensønnen og satte i løb ned mod de fire resterende angloriske krigere, som alle havde vendt sig med kampklare miner for at håndtere denne nye trussel. De andre lakajer så lidt mere nervøse ud og var trukket en del ud til siderne for at gøre plads til de rent faktiske krigere. ”To til os hver” kommenterede Faros alvorsfuldt, imens han og Jarskon nærmede sig de fire angloriske dværge med hver sit smukke sværd. ”Kun hvis jeg overlader nogen til dig” svarede krakkensønnen, og så sprang han frem i et kaotisk angreb drevet udelukkende af had.

Tugy satte sig svimmelt op. Hun havde kvalme, og alt sejlede for hendes blik, men for den første gang i mange dage havde for hun alvor genvundet håbet. Synet af Faros havde dulmet smerten. Han kom, tænkte hun med fugtige øjne og en glædeslatter. Han kom virkeligt. I det fjerne så hun Marintra finde et nyt bundt af pile frem, som hun også gav til at affyre mod Ambassadøren, hvilket lod til at kræve al hans opmærksomhed. Ikke det hele, lød Djulidurs vrede stemme pludseligt i hendes hoved, og modet fordampede fra Tugys hjerte igen. Med et stålfast greb løftede han hende til vejrs og placerede den lille tyv mellem sig selv og Marintra, der holdt inde med pilene som reaktion. Bueskytten betragtede slavehandleren og gidslet med ubehag.

Også Faros stoppede op midt i kampen mod de to angloriske riddere, og den ene af dem tog straks muligheden for at afvæbne ham. Kun Jarskon fortsatte sin blodrus, og han brølede som et vildt dyr, da endnu en dværgs pandeskal brast. ”Stop!” råbte Djulidur til ham med sin stærke accent ”stop, eller hun dør”. Krakkensønnen gav sig til at le højlydt og hånligt. ”Hun er så godt som død, uanset hvad jeg gør. Desuden truer du den forkerte. Jeg ville hellere dø end at vende tilbage til Anglor, så hvorfor skulle jeg behandle andres tilfælde på anden vis? Gør det endeligt. Dræb tøsen, og skån hende for et liv i trældom”.

Ambassadøren studerede Jarskon overvejende i flere sekunder og vendte så blikket mod den ildrøde Faros. ”Pigen dør” advarede han og strammede grebet om hendes hals, så Tugy blev blå i ansigtet. ”Du vover ikke at gøre noget” lød Faros' mørke stemme, idet han sendte et vredt blik mod krakkensønnen ”smid din økse”. Men Jarskon lod sig naturligvis ikke røre. ”Og gør hvad?” spurgte han med foragt i stemmen ”gå min vej? Lade dem fuldføre, hvad de foretager sig her. Lade dem bringe disse børn til imperiet og dømme dem til et liv i slaveri. Nej, Faros. Det har jeg ikke tænkt mig at gøre, og jeg kan ærligt talt heller ikke fatte, at du så meget som foreslår det. Hvis du virkeligt bekymrede dig om tøsen, så ville du vide, at døden er en nåde”. ”Sænk den økse lige nu, ellers sværger jeg, at jeg slår dig ihjel!” hvæsede Faros, men Jarskons eneste svar var en kold latter. ”Lad os nu gøre det her, pendejos!” råbte han ad diamant-dværgene og hævede øksen for at fortsætte kampen. Men i stedet for at angribe, skreg han pludseligt i smerte og tabte det store våben, da Marintras pil begravede sig i hans fod.

I kælderen på Smedens Datter, natten til den 14. Baigh 1076AA i Braldirborg
”Nu spørger jeg dig venligt en gang til, fordi jeg ser mig selv som en høflig dværg, og det eneste, jeg forventer til gengæld, er, at du besvarer med respekt. Hvordan åbnes døren?”.
”Hvilken dør?” svarede Trak med et provokerende fnys. ”Med respekt” mumlede snigmorderen opgivende og satte sig i knæ foran den bundne gobling ”jeg ønsker blot, at du besvarer med respekt, så hvad er det meningen med det der? Jeg ved, at der er en hemmelig dør. Du ved, at der en hemmelig dør. Jeg ser ikke behovet for at lade som om, den hemmelige dør ikke er der. For tredje gang: Hvordan åbner jeg døren?”. ”Det gør du ikke” svarede goblingen igen. Han modtog straks et spark i brystkassen som tak. ”I det mindste indrømmer du, at der er en dør. Det er vel en form for fremskridt” sukkede snigmorderen og rettede sig op. Men da han gjorde det, bemærkede Trak en krampetrækningen gå igennem hans side fra der, hvor det var lykkedes goblingen at skade ham under deres kamp. Han var værre ilderedt, end han lod af sig. Desværre var Trak endnu mere skadet, og da goblingen samtidigt lå bundet på gulvet, var der ikke meget at gøre. Udover at spilde snigmorderens tid naturligvis.

”Hvordan ville en person rent hypotetisk åbne døren, så?” spurgte snigmorderen og trådte hen til den flade stenvæg, hvor han vidste, at den skjulte dør måtte være. Ganske vist var han en dværg, og han kunne ganske rigtigt genkende en hemmelig dør, når han så en, men han var endnu langt fra at kunne åbne den. ”Kommer vel an på personen” svarede Trak. ”Hvis denne person nu kendte metoden til at åbne døren?” fortsatte snigmorderen utålmodigt og sparkede atter til goblingen på stengulvet. ”Rent hypotetisk altså”. ”Det er ikke godt at vide” sagde goblingen, trak på skuldrene og spyttede en smule blod ud på gulvet. ”Har du forsøgt dig med: Kælder, kælder, luk dig op?”. Et tredje spark fik goblingen til at bide sine ord i sig. Irriteret trådte snigmorderen hen til stenvæggen og lænede sig op ad den. ”Kælder, kælder, luk dig op” sukkede han muggent.

Til hans overraskelse lød der en rumlen, og stenvæggen gik pludseligt i bevægelse. ”Hvad pokker?” udbrød han ”det virkede faktisk. I så fald må du undskylde det sidste spark. Det var lidt forhastet fra min side”. Men snigmorderen nåede kun at skimte hulen på den anden side, før en tyk tåge pludseligt indhyllede ham, da en Bruntops bomber fløj gennem åbningen. Overrasket trådte han et skridt tilbage for at danne sig et overblik, men det var allerede for sent, og han kunne ikke se en pind. Han anede kun lige en skikkelse bevæge sig tågen foran sig og greb begge sine daggerter som respons. Fuldkomment tavs ventede han på yderligere bevægelse fra den nye fjende.

Et glimt i tågen. Han undveg og udførte et modangreb, men det var for sent, og modstanderen var forsvundet igen. Snigmorderen kunne dog høre vedkommendes vejrtrækning. Den var ganske lavmælt, næsten lydløs, men samtidigt var den allerede tung af udmattelse. Det her ville blive den rene barnemad.

Han undveg med lethed endnu et angreb og førte sine egne daggerter mod fjenden, hvoraf den ene lige nåede at ridse noget, og han mærkede sin ene hånd blive fugtig af fjendes blod. Det var så godt som ovre allerede.

Modstanderen angreb en tredje gang, og snigmorderen undveg som tidligere. Halvvejs igennem undvigelsen opdagede han dog, at det var en finte, og han skulle lige til at undvige det opfølgende angreb, da hans sårede side sendte en bølge af smerte gennem kroppen på ham. I stedet for at lave en manøvre selv, blev han ramt af Hugtand i brystkassen, og en drænende anstrengelse fra Tsyserias side bragte ham i gulvet.

Tilbage i Rlatos den 11. Baigh 1076AA
Jarskon bandede højlydt og tog sig smertefuldt til sin blødende fod, imens Marintra stod på dalens kant, en smule chokeret over hvad hun selv lige havde gjort. ”Godt” bifaldt Djulidur med sin stærke accent ”men ikke flere skud”. Han løftede en fri hånd ud mod Marintra, og buen knustes pludseligt i hundrede små stykker mellem hænderne på hende. Den bue, hun havde ejet i så mange år, og som bar en ring for hvert land, hun havde besøgt, var ikke længere.

”Nu” sagde Den Angloriske Ambassadør afgørende, imens hans to overlevende riddere og de resterende lakajer omringede Faros og Jarskon, der begge var våbenløse ”kan... vi komme videre”. Han befalede noget på anglorisk til sine folk, som gav sig til at binde Faros' hænder sammen. Da, det var gjort, gav han ligegyldigt slip på Tugy, som faldt til jorden. Hun stirrede rædselsslagent på Faros, der gengældte blikket og forsøgte at se opmuntrende ud for hendes skyld, men det var forgæves. De havde tabt.

Endnu en gang på Smedens Datter, den 14. Baigh om morgenen
Tsyseria ventede til daggry med at hente den nødvendige lægehjælp, og selv der var det ikke uden kritiske ord fra Traks side. Goblingen var dog ikke selv i stand til at tage af sted, da han var en af dem, som havde brug for hjælpen mest. Ej heller kunne han slukke den glød, der var startet i Tsyseria i nattens løb. Det øjeblik hun havde besejret snigmorderen, var noget vågnet i hende, som længe havde slumret. For den første gang i lang tid havde hun ikke blot set hjælpeløst til, imens andre afgjorde hendes skæbne. Denne nat havde hun reddet ikke blot Tjarns, men sandsynligvis også både Traks, Irrams og sit eget liv.

Stædig, som han var, satte goblingen nu sig alligevel på vagt oppe i krostuen, imens kobolden og vagtkaptajnen blev nede i kælderen. Tjarn var ivrig efter at vende tilbage til slottet og til dinoren af frygt for, hvad der ellers kunne været sket i nattens løb. ”Det er ikke til at vide” sagde Irram ham alvorligt ”men uanset hvad der er sket, så kan du ikke gøre noget ved det nu. Lad nu helst være med at gøre Tsyseria og Traks hårde arbejde for at holde dig i live til ingen verdens nytte. Du er heller ikke i nogen tilstand til at gå nogen som helst steder hen i øjeblikket, så i stedet kan du besvare følgende spørgsmål for mig: Hvad er du virkeligheden, 'vagtkaptajn', og hvad lavede du i nat? For siden snigmorderen gik efter dig, må du enten være mere end blot en kriger i dinorens tjeneste, eller også lavede du noget meget vigtigt. Jeg gætter på begge dele”. Tjarn svarede hende ikke, men han blev bleg ved hendes ord. ”Fint nok” knurrede katten henkastet ”du bestemmer selv, om du fortæller mig det, men du bør hellere sige det til sine redningsmænd. I skal trods alt være forestille at være allierede, ikke sandt? Så nytter det ikke meget, at du kommer og tager imod deres hjælp, men bagefter nægter at gøre noget som helst til gengæld. Ikke engang fortælle dem, hvorfor de var nødt til at risikere deres egne liv for dit. Vent og se, hvor længe den alliance holder for dig”.

Tjarn sank en klump og svarede så hæst. ”J... jeg eskorterede dinorens hustru, fruen Runa af Lodiahs Hus i sikkerhed. Dinoren frygtede for hendes sikkerhed, efter at flere af hans allierede er bortkommet i løbet af de sidste par dage”. Irram kiggede ”vagtkaptajnen” dybt i øjnene. Nu havde han besvaret begge hendes spørgsmål.

Rlatos
Vi har tabt, tænkte Tugy igen, og hendes blik søgte hendes fostrebrødre og søstre. Deres ansigter afslørede præcis det samme, som hun følte. De havde været lige så håbefulde, da Faros og Marintra var dukket op. Et håb der nu var fuldstændigt knust.

En af børnene havde det dog anderledes, og han rejste sig op med ret ryg. ”Djulidur” sagde Raz, tidligere kendt som Snothvalp, og slavehandleren vendte sig mod ham med et stort smil. ”Du ønskede min magi. Mit magtens blod”. ”Ja” svarede Den Angloriske Ambassadør med et grådigt smil. Han troede, at drengen var blevet skræmt af, hvad der var sket. At han først nu for alvor forstod sine muligheder. På en måde gættede slavehandleren også rigtigt, men så alligevel heller ikke. Det var nemlig en anden mulighed, Raz havde øjnet. ”Nuvel, ingen andre ønsker mig alligevel” sagde Raz langsomt, idet han trådte nærmere. ”Jeg er en uægte søn af en adelsmand fra Malka slægten. En skamplet på min families ære. Hvis du så gerne vil have min magi, så er du velkommen TIL AT TAGE DEN!”. De sidste ord blev til et råb, og med råbet fulgte en bølge af magisk kraft, som kastede Djulidur bagover, samtidigt med at Tugy landede med næsen i jorden.

Hendes hånd trak sig sammen i smerte, da hun skar sig på noget spidst, men så forstod hun, hvad det var, og greb fat om pileskaftet.

Svovlende og bandende kom Djulidur på benene med al sin opmærksomhed rettet mod den trodsige ashas dreng, der stod og kiggede udfordrende på ham. Det var alt for sent, da han indså, at den sande fare kom fra Tugy. Den tanke gik først op for ham, da hun borede pilespidsen ind i halsen på ham. Han skrev i vilden sky, og den lille tyv stak ham igen. Tre gange, fire gange, fem gange. Hun brugte alle sine kræfter på at bore pilen ind i hans hoved gang på gang, fuldstændigt ligeglad med hans negle, der skar i hendes arme.

Han gav også hurtigt slip igen, samtidigt med at han faldt bagover, og livet forlod Den Angloriske Ambassadør. Alligevel fortsatte hun med pilen, fuldstændigt ligeglad med at han var død. Hun ænsede ikke lyden af slåskamp bag sig. Hun forstod knap nok, hvad der foregik længere. Hun vidste bare, at han skulle lide, for hvad han havde gjort ved hende.

Hun holdt først inde, da et par stærke arme løftede hende blidt op og omfavnede den lille tyv. Pilen lod hun falde til jorden, imens hun begravede sit hoved i Faros' røde hår, og tårerne trillede ned ad kinderne på hende. ”Så, så, så” sagde han roligt ”det er ovre, han er død. Du er i sikkerhed nu”. Han begyndte også selv at græde, men det var glædestårer. ”J-j-jeg” stammede han, nu stortudende ”jeg skulle aldrig have ladet det her ske. Det kommer det aldrig til igen, det lover jeg. Jeg er her nu”.
De lokale lakajer flygtede, så snart de så Djulidur blive kastet bagud af Razs magi, og dem så de aldrig nogensinde skyggen af igen. Hvad angik de resterende to riddere, så havde det ikke været et større problem for Faros og Marintra at overrumple dem, efter at Tugy var sprunget på Ambassadøren. Nu var både Faros og Tugy gået i gang med at befri de andre børn, imens Marintra var trådt hen til Jarskon, som sad bøjet ind over symbolmagikeren Hr. Parnall, der frygtsomt krøb sig sammen. ”Nåde, nåde” hviskede han, med stemmen dirrende af angst. ”Du kan tro nej” svarede Jarskon ham og tog brændestemplet ud af ilden. ”Jeg har allerede haft en rimeligt elendig dag, og du er det eneste tilbage, der måske kan redde den”. ”Medmindre selvfølgelig” tilføjede krakkensønnen med et vredt fnys og et hævnlystent blik i Marintras retning ”at den gode frøken der ikke tillader det. Jeg er såret, træt og ude af stand til at forsvar mig selv. Hvis du vil, kan du færdiggøre, hvad du startede? Slippe af med mig en gang for alle”.

”Fandt du, hvad du ledte efter?” spurgte Marintra i stedet for at besvare spørgsmålet, og Jarskon nikkede ligegyldigt. ”Ja, ja” svarede han ”men du må undskylde mig, hvis jeg ikke lige er fristet til at fortælle dig, hvad det er. Jeg har et svin at slagte, og så skal jeg ellers hjem til Crymron og indkassere en gæld eller to. Hvis du har ikke andet at sige, så må du gerne lade mig være i fred, tak”.
Marintra forstod hentydningen og vendte bort fra ham. ”Og desuden” råbte Jarskon efter hende ”så glem alt om at være som fremmede for hinanden. Mærk dig mine ord, hvis jeg møder dig igen eller en af dine venner for eksempel, så kommer det ikke til at blive kønt. Hvis du havde nerverne til det, ville du dræbe mig og her nu, men det ved jeg godt, at du ikke har. Du er svag, Marintra, og det var derfor, jeg efterlod dig dengang. Præcis den samme årsag som hvorfor, du forlader mig lige, efter at jeg har truet dig. Du skal ikke altid regne med at have hjemløse møgunger klar til at redde dig, når du er svag for til at handle”.

Hun ignorerede fortsat hans ord for at gå tilbage til Faros og børnene. Hun havde ikke lyst til at tænke på Jarskon i øjeblikket. Det gad hun ikke spilde tiden på, indså hun med et smil. Og hun kunne vel egentligt altid få en ny bue. Den gamle havde desuden oplevet alt for mange dårlige ting. Den stammede fra en anden tid i hendes liv. Det var måske endda den rette tid til lige præcis at få en ny en. Den kunne måske endda blive grøn... eller måske ikke. Det var faktisk en dum ide.

Imens hun tænkte over dette, faldt hendes blik på noget på jorden, og hun bøjede sig ned for at se, hvad det var. Pergament. Det lod til at være flere breve, men da hun kiggede på et af dem, opdagede hun, at de var på anglorisk. Heldigvis kendte hun andre end Jarskon, der kunne tale sproget, og hun stak dem i lommen til en anden gang.

Første Afsnit    Forrige Afsnit                                                                                           Næste Afsnit

Kommentarer